Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Νοε-2018 19:17

  Τσίπρας: Άμεσα η προκήρυξη των θέσεων για 10.000 νέους Δ.Υ- Από το 2020 οι προσλήψεις

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τσίπρας: Άμεσα η προκήρυξη των θέσεων για 10.000 νέους Δ.Υ- Από το 2020 οι προσλήψεις

   ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.15

  Της Νίκης Ζορμπά

  Την άμεση προκήρυξη 10.000 θέσεων εργασίας για ιατρούς, δασκάλους και νοσηλευτές σε "αντικατάσταση" των 10.000 ιερέων που διαγράφονται από τα μητρώα των Δημοσίων Υπαλλήλων ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, διευκρινίζοντας ότι οι προσλήψεις θα γίνουν εντός του 2020. 

  Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha: "Το 2020 θα έχουμε 18.500 νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο. Το δημοσιονομικό κόστος θα είναι 200 εκατ. δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τα καλύψουμε. Θα βρούμε τους πόρους για να κάνουμε προσλήψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, δασκάλους, εκεί που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία". 

  Κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη ανέφερε για: 

  Εκκλησία- Ταμείο Εκκλησιαστικής Περιουσίας

  *Υπολογίζουμε ότι έως το 2030 από τα έσοδα του ΤΑΕΠ θα καλύπτεται το όλον ή το μεγαλύτερο μέρος της επιχορήγησης που θα δίνει κράτος για τους μισθούς των κληρικών.

  *Δεν υπάρχει πουθενά στην ιστορία βήμα μπροστά χωρίς αντιδράσεις. Αυτό που θα μείνει είναι το βήμα προς τα μπρος όχι οι φωνές. 

  *Συζητάμε τρία χρόνια με τον Αρχιεπίσκοπο για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.  

  Προεδρική εκλογή

  *Φροντίσαμε η εκλογή από τον λαό να είναι η ύστατη λύση. Γιατί στόχος μας είναι "να εκβιάσουμε τη συναίνεση". Ο στόχος δεν είναι να δοθούν αρμοδιότητες στον ΠτΔ. η βασική μας σκέψη είναι να αποσυνδέσουμε την εκλογή του προέδρου από εκλογές. 

  *Θεωρούμε ότι μετά την επιλογή μας να θεσπίσουμε την απλή αναλογική και να την βάλουμε και στο Σύνταγμα,  προσανατολιζόμαστε σε μια πλουραλιστική λογική κουλτούρας συνεργασιών και να μην πέφτει η Κυβέρνηση με μια απλή πρόταση δυσπιστίας ή λόγω προεδρικής εκλογής. 

  *Ποτέ δεν υπήρξε περίοδος χωρίς αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Το εάν θα υπάρχει η δυνατότητα για διαμόρφωση συγκλίσεων είναι άλλη ιστορία. Πολιτική ανωμαλία θα ήταν αν οι δύο πόλοι ενώνονταν μεταξύ τους, ξεχνώντας τις ιδεολογικές διαφορές τους φτιάχνοντας τεχνητές συναινέσεις.

  Διαφθορά

  *Η χώρα χρεοκόπησε γιατί επί πάρα πολλά χρόνια υπήρξε κατασπατάληση πόρων, πελατειακό κράτος και σκάνδαλα. 

  *Είναι λαϊκή απαίτηση να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Ο Πολάκης είπε ότι ο κόσμος δεν θέλει μόνο ανάσα αλλά επιτάχυνση της Δικαιοσύνης για την εφαρμογή της. Οι κυβερνήσεις δεν βάζουν κανέναν φυλακή. Οι κυβερνήσεις αναδεικνύουν μέσα από τη Βουλή υποθέσεις και να δίνουν ελευθερία στους δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους. 

  *Πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι υπάρχουν νόμοι και ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερεί πόρους από την κοινωνία. Σύμφωνα με τις ενδείξεις το 1/3 του χρέους της χώρας οφείλεται στα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. Δεν πρέπει αυτά να τα ψάξουμε;

  *Η υπόθεση Παπαντωνίου είναι προϊόν σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ; 

  *Αν το δόγμα Πολάκη, που καταγγέλλει η αντιπολίτευση, είναι η εφαρμογή του νόμου, τότε προσχωρώ σε αυτό το δόγμα.


  Προσλήψεις

  *Το 2020 θα έχουμε 18.500 νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο. Το δημοσιονομικό κόστος θα είναι 200 εκατ. δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τα καλύψουμε. Θα βρούμε τους πόρους για να κάνουμε προσλήψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, δασκάλους, εκεί που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. 

  Εκλογές

  *Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.

  *Θα είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές.

  Καμμένο- Κοτζιά

  *Πιστεύω γιατί ξέρω τον Καμμένο και την ψυχολογία του ότι σε αυτό το κρίσιμο δίλημμα θα πάρει τη σωστή απόφαση. Δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στην ομαλή πορεία της χώρας.

  *Δεν θυσίασα κανέναν ο κ.Κοτζιάς παραιτήθηκε, είχε μία αντιπαράθεση με τον Καμμένο που εξελίχθηκε σε προσωπική.

  *Ο κ. Κοτζιάς έχει καταθέσει μήνυση, είναι εν γνώσει μου. Μάλιστα του ζήτησα πριν την παραίτηση του να πάει στον εισαγγελέα τα δημοσιεύματα Με τον Κοτζιά μπορεί να διαφωνεί κανείς για πολλά αλλά δεν μπορεί να του προσάψει ανεντιμότητα 

  *Ο κ.Καμμένος έχει κάνει δηλώσεις ότι δεν κατηγόρησε ποτέ την κυβέρνηση για χρηματοδότηση από το Σόρος. 

  ΑΕΙ

  Να μη μεγαλοποιούμε τα ζητήματα. Ορισμένοι θέλουν να δυσφημίσουν τα ελληνικά Πανεπιστήμια για να δημιουργήσουν κάποια στιγμή ιδιωτικά ώστε να μορφώνονται μόνον τα παιδιά όσων έχουν την οικονομική δυνατότητα.

  Κ. Κατσίφα- Αλβανία

  *Η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει. Ζητήσαμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής. Η άλλη πλευρά υποσχέθηκε ότι οι εισαγγελικές αρχές θα μας δώσουν πλήρες πόρισμα.

  *Αυτό το πολύ δυσάρεστο συμβάν δεν θα πρέπει να μας οδηγήσει να ξεχάσουμε τι γινόταν εκείνη την ημέρα στις ΒΟυλιαράτες. Είχαμε την ταφή των οστών των πεσόντων ηρώων μας στην Αλβανία. Αυτές είναι εξελίξεις που έχουν μια αξία. Πρέπει η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία να πάρει όλα τα δικαιωμάτα της.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων