Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Μαϊ-2019 08:44

  Volvo: Αντίστροφη μέτρηση για την ηλεκτροκίνηση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι κατασκευαστές στρέφονται προς την ηλεκτρική τεχνολογία μιας και για πολλούς είναι το μέλλον. Ωστόσο, όπως βλέπουμε τελευταία, η εξέλιξη δεν είναι ραγδαία. Λίγες εταιρίες που έχουν το οικονομικό υπόβαθρο αλλά και την τεχνογνωσία εξελίσσουν ταυτόχρονα τις εκδόσεις βενζίνης, τις εκδόσεις πετρελαίου, ενώ αναπτύσσονται ταυτόχρονα και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Μια τέτοια περίπτωση είναι η Volvo. Διαθέτει κορυφαίες εκδόσεις πετρελαίου όπως το XC 90 D5, που καταφέρνει να κινείται εντυπωσιακά από ένα κινητήρα μόλις δυο λίτρων με ταυτόχρονα θαυμάσια κατανάλωση, εντυπωσιακές εκδόσεις βενζίνης όπως το S40 T3, που κινείται από έναν θαυματουργό κινητήρα μόλις 1,5 λίτρων.

  Η Volvo έχει κορυφαίες λύσεις σε εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου αλλά βλέπει και το μέλλον που ανήκει στην ηλεκτροκίνηση. Ωστόσο τα βήματα είναι προσεκτικά, μεθοδικά και αποφασιστικά. Έτσι, πρόσφατα παρουσίασε μια σειρά νέων και αναβαθμισμένων επιλογών στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, που θα εφοδιάσουν ολόκληρη την γκάμα των μοντέλων της.

  volvo xc90Τα νέα, ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης (MHEV) συνδυάζουν την προηγμένη τεχνολογία ανάκτησης της κινητικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα με τους υπάρχοντες κινητήρες εσωτερικής καύσης, για να δημιουργήσουν μια νέα ηλεκτροκίνητη σειρά που φέρει τον κωδικό "Β”. Οι νέες μονάδες προσφέρουν έως και 15% εξοικονόμηση καυσίμου και μειωμένους ρύπους σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Είναι προφανές πως η Volvo δεν θέλει απλά να εντυπωσιάσει με νούμερα και στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κοιτάει την ουσία βάζοντας γερά θεμέλια για το μέλλον.

  Παράλληλα, η Volvo αναβάθμισε το Plug-in υβριδικό σύστημα Τ8 Twin Engine και επιβεβαίωσε ότι οι Plug-in εκδόσεις θα είναι πλέον διαθέσιμες σε κάθε μοντέλο που παράγει. Συνεπής στους στρατηγικούς της στόχους και ανταποκρινόμενη στην εξαιρετικά υψηλή ζήτηση, η Volvo Cars αυξάνει την παραγωγική της δυναμικότητα, ώστε να μπορεί να διαθέτει έως και το 25% της συνολικής της παραγωγής σε αυτοκίνητα με Twin Engine Plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης.

  Η Volvo προσδοκά ότι οι νέες υβριδικές μονάδες με την κωδική ονομασία B θα καταστούν σταδιακά οι κύριες επιλογές των πελατών, ώστε να έρθει ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της, που προβλέπει ότι έως τα μέσα της επόμενης δεκαετίας όλα τα αυτοκίνητά της θα είναι ηλεκτροκινούμενα.

  volvo xc90Στη μεγαλύτερη πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture), η αναβαθμισμένη Plug-in υβριδική μονάδα Τ8 Twin Engine διαθέτει μια νέα μπαταρία, προηγμένο σύστημα φόρτισης και αποδίδει πλέον 420 ίππους. Η αυτονομία του συστήματος Τ8 Twin Engine για κίνηση αμιγώς με τον ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά περίπου 15%. Η ίδια μονάδα διατίθεται σε όλη την γκάμα των Σειρών 90 και 60, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος της συνολικής γκάμας της Volvo.

  Επιπρόσθετα των εκδόσεων T8 Twin Engine, τo XC90 θα διατίθεται και με το νέο ήπιο υβριδικό σύστημα Β5 σε πετρελαιοκίνητη εκδοχή και Β6 σε βενζινοκίνητη εκδοχή. Εκτός από τα νέα υβριδικά συστήματα κίνησης, το ανανεωμένο XC90 αναβαθμίζεται διακριτικά, με την προσθήκη νέων τροχών, χρωμάτων και μίας νέας μάσκας.

  volvoΤα νέα υλικά στο εσωτερικό, μεταξύ των οποίων και μία νέα premium, οικολογική, μάλλινη επένδυση καθισμάτων, προσφέρουν περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης. Σε ό,τι αφορά τις τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας, το XC90 ενσωματώνει πλέον υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης, τόσο στο City Safety με αυτόματο φρενάρισμα, όσο και στο σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων BLIS (Blind Spot Information System).

  Η δέσμη των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας συμπληρώνεται από το σύστημα αποφυγής ή μετριασμού συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα Oncoming Lane Mitigation, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο XC60, και από τη λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος στο σύστημα Cross Traffic Alert.

  Τα παραπάνω, μαζί με έναν εξαιρετικά άκαμπτο κλωβό ασφαλείας που αποτελεί τον πυρήνα της τεχνολογίας παθητικής ασφάλειας, καθιστούν το XC90 ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στο δρόμο.

  Το ανανεωμένο XC90 - Model Year 2020 - θα αρχίσει να παράγεται το Μάιο στο εργοστάσιο της Torslanda στη Σουηδία.

  VOLVO XC60Στο XC60 οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις εκδόσεις Β5 βενζίνης και πετρελαίου, Β4 πετρελαίου, καθώς και Β6 βενζίνης.

  Το XC40 που βασίζεται στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture), θα διατεθεί επίσης σε ηλεκτροκίνητη έκδοση με Plug-in υβριδικό σύστημα T5 Twin Engine, ενώ αργότερα αναμένεται μια δεύτερη Plug-in υβριδική έκδοση T4 Twin Engine.

  Volvo XC40Τα παραπάνω αποτελούν μια έμπρακτη απόδειξη της συνεχούς εξέλιξης που διέπει την Volvo. Η ανοδική πορεία συνεχίζεται σε όλους τους τομείς, απόδειξη ότι η μάρκα δεν αναπαύεται στις δάφνες τις, που αποτυπώνονται στην συνεχή αύξηση των πωλήσεων. Έξυπνες λύσεις, ματιά στο μέλλον, κορυφαία τεχνολογία και καθαρόαιμος σκανδιναβικός χαρακτήρας παραμένουν τα κύρια χαρακτηριστικά των μοντέλων της Volvo.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ